понеделник, март 4, 2024
spot_img
More

  Последно добавени

  Емир Бахадир: Искам да покажа на света какво е необходимо, за да бъдеш успешен  

  интервю на: Мартин Райков

  фото: Serkan Eldeleklioglu

  локация: Les Ottomans Hotel Istanbul

  Срещаме се с турския плейбой, инфлуенсър и риалити звезда Емир Бахадир в Истанбул, където семейството му притежава луксозна къща на Босфора. 30-годишния наследник на компания за недвижими имоти, чието име буквално означава „княз“, не се притеснява да сподели, че се възхищава от луксозния си начин на живот. „Аз съм запален ценител на модата, автомобилите, пътуванията и изкуството. Навремето бях готов за промяна на 360 градуса, а то се оказа на цели 720“, казвай той усмихнат. Очевидно е, че за такъв естествен оптимист промените означават нови възможности. „Винаги си мисля че всичко ще се получи, както трябва“, коментира Емир, който е роден в Истанбул, израснал е и е учил в Лугано (Швейцария), а в момента твори и работи в Ню Йорк. Неговият живот наистина е като взет от учебниците по бизнес и лайфстайл. Днес, Емир може да бъде забелязан по плажовете на Монако, Сен Тропе, Миконос и Сейнт Бартс или на ски в Куршевел и Сейнт Мориц, а любимата му столица за делови срещи е Женева. „За мен работата е най-прекрасното нещо и всяка сутрин, когато се събуждам, си казвам: Имам най-добрата работа на света“, споделя богатия наследник, който нашумя с участието си в риалитито „Богатите деца на Инстаграм“. Емир има вече почти  3 000 000 последователи в Инстаграм, а едни от най-близките му приятели са американската актриса и певица Линдзи Лоън и Брайън Атууд – един от най-известните дизайнери на обувки в модната индустрия.

   

  Какво детство имахте, израсналите сте в една от известните бизнес фамилии в Турция?

  Детството ми беше изпълнено с любов. Още от малък, родителите ми ме образоваха в сферата на изкуството, тъй като двамата са колекционери и работят с много световни музеи. Те ми показаха, че нищо не се случва по лесния начин и ме записаха да посещавам пансион към Американското училище в Швейцария. Все още съм много близък с тях, виждаме се често, все едно живеем в един и съши град. Ние сме като най-добри приятели, обичаме да  пътуваме заедно, да говорим за всичко и най-важното да си прекарваме страхотно. Причината за любовта ми към бързите коли и екстремните спортове се крие в детството ми. Баща ми е невероятен скиор и плувец. От него се научих да карам ски и да плувам още когато бях на 2 годинки.

  Срещнахте ли вече любовта?

  Любовта може да бъде много неща. Смятам, че всяка любов трябва да бъде безусловна. Лично аз имам много интереси и получавам удоволствие от много неща, които животът ми предлага. Не разпознавам любовта само като нещо между двама души. Тя може да бъде универсална. Някой може да обича кучето си, повече от всичко на света или пък нещо друго, което е съвсем различно.

  Как решихте да стартирате бизнес с недвижимите имоти и то в Ню Йорк?

  Моето семейство инвестира в Турция, Средния Изток и Източна Европа. В бизнеса сме от 4 поколения насам и това е заложено в моето ДНК. Много обичам и да виждам красиви домове, а в Ню Йорк те са навсякъде. В началото купувах и реновирах мои собствени имоти, които веднага предизвикваха внимание. Започнах да помагам на приятели да открият добри сделки и успях да пробия и в сферата на продажбите. Тази работа ме кара да се чувствам невероятно, когато намеря перфектния дом или осъществя инвестиция за някого. Работих и по голям проект за жилищен комплекс в центъра на Манхатън, който ще бъде в „сохо“ стил.

  Споменахте, че страстта ви по изкуството идва още от детството, също сте и запален колекционер на художествени произведения?

  Интересувам се от изкуство, то ме пренася в друг свят. Всяка една творба казва нещо различно и всеки я интерпретира по свой начин. Правя винаги сериозно проучване преди всяка покупка. Мисля, че проучването и незнанието прави колекционирането още по-забавно и вълнуващо за мен. Аз съм патрон на няколко музея като The Whitney, MoMA, Istanbul Contemporary – дарявам средства за тези културни институти и присъствам на всички техни гала събития.

  С кои популярни личности общувате и сте приятели?

  Приятелството означава да бъдем честни и открити един към друг. За мен е странно да разграничавам приятелите си по това кой с какво се занимава. Да бъдеш певец, актьор или дизайнер е въпрос на избор и талант. Контактите ми с най-близките се основават изцяло на техните характери и химията между нас, а не на професията им.

  Риалитито с ваше участие „Богатите деца на Инстаграм“ беше излъчено в цяла Европа, имате ли нови тв проекти?

  Работя по нови тв предавания, но не мога да издам много, тъй като предстоят да бъдат излъчени в Америка. Ще споделя само, че ще се фокусирани върху личния ми и корпоративен живот. Как се справям с множеството проекти в различни индустрии, моят натоварен социален и професионален график, както и безбройните ми пътувания. Истински се вълнувам, че ще покажа на света какво е необходимо, за да бъдеш успешен.

  Вярно ли е, че преди време сте създали ВИП клуб на предприемачите в Ню Йорк?

  Да, това беше първата ми бизнес стъпка, а бях само на 19 години. В момента съм се фокусирал върху голям бизнес проект в Черна гора и ново мобилно приложение за начин на живот и технологии.

  Обичате много да пътувате, бихте ли посетили България?

  Разбира се, че бих дошъл в България и очаквам в близко бъдеще да осъществя подобно пътуване. Вашата страна всъщност е очарователно място, пълно с култура, бих се радвал да посетя горещите ви термални извори, за които само съм слушал.

  В кои държави обичате да релаксирате?

  Обожавам Гърция – красива природа, невероятна храна, а хората са изпълнени с живот и готови да се забавляват. Когато искам да изключа или избягам, няма по-добро място от Истанбул. Там е семейството ми, а те са перфектното ми бягство от ежедневния живот. Любимата ми дестинация за зимен туризъм е очарователното градче Courchevel. Аз съм професионален скиор и всичко, което търся, го намирам там – страхотен сняг, дълги писти, вкусна храна, модерни хотели и добър социален живот. Всяко лято заедно с брат ми и моите родители прекарваме време и на яхтата ни, без комуникации и интернет.

  Кой ви вдъхновява?

  Вдъхновяват ме хора като Ричард Брансън. Преди време дори участвах в бизнес конференция и дискусия, където бях заедно с него пред публика. Това са моменти, които никога няма да забравя.

  Неотдавна заявихте, че влизате и в козметичния бизнес?

  Направихме мъжка линия от продукти с грижа за кожата, която включва, както подмладяващи маски за лице, така и очни лепенки, които съдържат колаген. Мисля, че скоро ще осъществим и съвместен проект с някой световен моден бранд.

  Развивате сериозна благотворителна дейност?

  Моето семейство и аз участваме в много благотворителни инициативи и фондове. Нашата семейна компания всяка година дарява хиляди образователни стипендии на млади и талантливи ученици. От доста време подкрепяме със средства и научните проучвания за Синдром на Даун, тъй като първият ми братовчед страда от тази коварна болест.

   

  Последно добавени

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

  Не изпускайте