понеделник, март 4, 2024
spot_img
More

  Последно добавени

  Милош Бикович: Бих искал да опитам нови неща в живота

  Милош Бикович е един от най-успешните и очарователни балкански актьори, чиято слава отдавна надхвърли границите на Сърбия. Той продължава да влиза от роля в роля, снима по целия свят, а скоро предстои да го гледаме в космическата драма „Предизвикателство“. Актьорът показа, че е много добър и в продуцирането и създаде компанията Arhangel digital studios. Именно той доведе Джони Деп в Белград и стартира партньорство с холивудската звезда. Бикович не крие, че има желание да се пробва и като режисьор. Започва кариерата си през 2004 г. и става известен с ролята на Тиркет във филма „Монтевидео“ (2010). Пътят към многобройните успешни роли на големия екран и в телевизионни сериали в Русия му отваря ролята във филма „Слънчев удар” (Лейтенант Барон Левицки), къедно снима под режисурата на носителят на „Оскар” Никита Михалков. След това като актьор и продуцент участва в създаването на филма „Балканска граница“ на режисьора Андрей Волгин. Играе рамо до рамо с холивудската звезда Антонио Бандерас във филма „Отвъд ръба“ (2017). В руската драма „Лед“ (2018), продуцирана от Фьодор Бондарчук, влиза в главната роля, както и в романтичната комедия „Искам съпруг“ (2022), режисирана от Соня Карпунина, в която е и копродуцент. Сред многото персонажи, с които стана популярен, е и този на Паша от комедийните сериали „Кухня“ и „Хотел Елеон“, с които спечели и българската публика. У нас е известен и с двете части на хитовият сръбски екшън „Южен вятър“, които се превърнаха в едни от най-касовите и гледани филми в България.
  Днес Милош Бикович стои здраво стъпил на земята, осъзнавайки таланта си, без главозамайване от славата и успехите, усмихвайки се и избягвайки евтините сензации.

  В края на април предстои премиерата на високобюджетния филм „Предизвикателство“ сниман в руския център за подготовка на космонавти, където играете главна роля?
  Много се гордея с филма „Предизвикателство“, режисиран от Клим Шипенко, с когото работих по „Слугата“ и „Слугата 2“. Това е вече третият проект, който снимаме заедно. „Предизвикателство“ е първият филм в историята на човечеството, заснет в Космоса. За мен е голяма чест да бъда част от този проект, който вече влезе в историята на световното кино със самото си създаване. Във филма играя ролята на кардио хирург, който пътува до космическата станция, за да спаси живота на астронавт.
  Вие играете и в най-гледания руски филм на всички времена „Слугата“ (гледан от повече от 750 000 души за една вечер и спечелил 43 млн. евро). Ролята на Паша ви донесе голям успех, кога започват снимките на продължението на тази хитова комедия и каква е тайната на нейния успех?
  Снимките стартираха още в края на миналото лято. Тайната на успеха се крие в доброто познаване на занаята от режисьора, както и в отличния сценарий, смел, остроумен, необичаен и същевременно прост. Мисля, че балансът между всички елементи на добрата комедия и доброто време е това, което направи този филм най-гледаният руски филм на всички времена.
  Какъв е вашият герой в трилър-драмата „Добрата рибка“, екранизацията по известния едноименен роман на Сергей Минаев?
  Писателят Сергей Минаев също написа романа „Духлес“, в чието продължение („Духлес 2“) изиграх една от главните роли. Драмата „Добрата рибка“ е историята на човек, който е загубил всички морални и етични ориентири, но все още има душа и способността да възвърне човешкия си облик. Затова преминава през изпитания и губи всичко, което има, за да се прероди като човек в това изпитание. Ще видите дали ще успее в предстоящия сериал.
  Още като млад актьор постигнахте големи успехи. Притежавате талант, всеотдайност, професионализъм, усет към бизнеса, говорите отлично няколко езика. Това ли е ключът към успеха или мислите, че късметът също играе роля в живота ви?
  Късметът е необходим, но той идва при тези, които работят много. Вярвам повече в Божията воля и всеотдайност, в работата върху себе си, в желанието да полагаш усилия и да работиш, за да преодоляваш препятствията, смятам, че това е решаващо. И тогава, когато правите това дълго време, изведнъж получавате резултати, които изглеждат сякаш са се случили за една нощ. Но всеки, който е постигнал резултати в която и да е сфера, знае, че пътят до тях е труден и прекрасен. А погледнато отстрани се вижда само резултата.
  Пробвали сте се в различни жанрове, романтика, спорт, история, драма, екшън, трилър, комедия, фантастика… Кои роли са били най-предизвикателни за вас досега?
  Обичам да се пробвам в нови роли. Определено имаше няколко, които се открояваха повече от останалите. Това са ролите във филмите „Монтевидео“, „Слънце“, „Слуга“, „Духлес“, „Южен вятър“ и „Хотел Елеон“.
  Участвали сте и в екранизацията на музикални клипове. Искали ли сте да представите своя артистичен талант чрез режисура?
  Да, имам желание да се пробвам като режисьор, просто не мисля, че моментът е дошъл, но лека полека се подготвям.
  С какво ще запомните сътрудничеството си с Никита Михалков?
  Никита е страхотен човек и режисьор, той е като енциклопедия, има широта и дълбочина, а също и възвишеност.
  Доведохте в Сърбия холивудски звезди като Джони Деп. Какви впечатления имате от срещата с него, а също снимахте и с Антонио Бандерас?
  Те ми показаха, че колкото е по-голям човек, толкова е по-обикновен, а също и факта, че са големи професионалисти. Радвам се, че си сътруднича с тях и имам възможността да науча нещо от такива световни величини в киното.
  Кое е най-голямото очарование на Балканите, което задължително трябва да бъде показвано?
  Това определено е чувството ни за хумор, гостоприемството и голямата ни смелост.
  Остава ли ви свободно време и за вас?
  Прекарвам два месеца в Сърбия, след това три седмици в Русия… Общо взето това е животът на път. Липсват ми хора, семейството и стари приятели, които не виждам толкова често, колкото бих искал. Обещах си, че ще почивам повече, затова гледам, когато мога, да избягам някъде и да релаксирам.
  Брат ви Михайло е игумен в сръбски манастир , той как взе това решение за живота си?
  Брат ми е с 16 години по-голям от мен и отиде в манастира, когато навърши 22 години. Хората имат погрешна представа, когато става дума за тези неща и смятат, че монасите живеят отшелнически живот, все едно прекарват времето си в някаква пещера. Но това не е така. В началото, на моите родители им бе трудно да приемат този факт. Вярвам, че хората се формират от различни неща, които им се случват, както в детството, така и по-късно в живота. Животът ми бе пълен с изкушения, имах и период, в който правех много грешки и разни неща ми се струваха безсмислени. Имах чувството, че непрекъснато се въртя в омагьосан кръг, от който не мога да изляза. Всеки път, когато се опитвах да изляза, той ме връщаше. Днес от позиция на времето смятам, че само когато се дистанцираш от всички изкушения, можеш да постигнеш истинската свобода.
  Къде се виждате след десет години?
  Животът ме е изненадвал толкова много пъти, че ми е трудно да прогнозирам нещо и не съм сигурен, че мога да кажа къде се виждам след десет години. Щe бъда доволен само да съм жив, здрав и заобиколен от любими хора. Смятам, че човек е необходимо да опитва различни неща в различните си етапи от живота. Да изживееш живота си в цялата му пълнота. Да опиташ неща, които са ти чужди, защото само така можеш да ги доближиш до себе си и да ги разбереш. Бих искал да опитам нови неща, да отида на военно обучение, да поживея малко в гората, а неотдавна пък се научих да боравя с оръжие.

  снимки: arhangel digital studios

  Последно добавени

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

  Не изпускайте