понеделник, март 4, 2024
spot_img
More

  Последно добавени

  Новото BMW i7 M70 xDrive

  Най-луксозният баварски автомобил в момента е електрически

  С BMW i7 M70 xDrive  BMW M поставя един напълно електрически Performance модел на върха на  BMW Серия 7. Това е най-мощният модел с изцяло електрическо задвижване в портфолиото на BMW Group. С по един електромотор на предната и задната ос, които заедно развиват максимална системна мощност от 485 кВт/660 к.с.*, и специфичното за М окачване новото  BMW i7 M70 xDrive осигурява перфектната комбинация между електрическа мобилност и динамика, както и уникално в луксозния сегмент изживяване при шофиране.

   

  Върховият модел на новото BMW Серия 7 ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди, което го превръща в най-бързия модел на BMW с чисто електрическо задвижване. Максималната му скорост е ограничена електронно до 250 км/ч.

  С новата върхова стойност на мощността на напълно електрическите автомобили на BMW Group BMW i7 M70 xDrive е крайъгълен камък и за BMW M GmbH по пътя на трансформацията към електрическа мобилност. Луксозната лимузина е вече третият Performance модел с чисто електрическо задвижване, след въвеждането на пазара на BMW i4 M50 – най-продаваният модел на BMW M GmbH в световен мащаб през 2022 г. – и BMW iX M60. Успехът на електрическото задвижване сред ентусиастите на марката BMW M, постоянното разширяване на продуктовото предлагане и многократните увеличения на мощността на задвижвите системи ясно подчертават огромния потенциал на електрическата технология за осигуряване на производителност, която пленява въображението.

  BMW i7 M70 xDrive отпразнува световната си премиера на международното автомобилно изложение Auto Shanghai в Китай. Въвеждането на пазарите по целия свят стартира през втората половина на 2023 г.

   

  Най-мощният електромотор на BMW

  Използваната при BMW i7 технология BMW eDrive от пето поколение се модернизира постоянно, за да се повишат както мощността, така и ефективността. Новото BMW i7 M70 xDrive е оборудвано с високоинтегрирани задвижвания на предната и задната ос, при които електромоторът, мощната управляваща електроника и трансмисията са комбинирани компактно в общ корпус.

  Специфичния за М вариант на принципа на синхронния двигател с електрическо възбуждане осигурява ненадминато досега съотношение мощност/тегло, най-вече на електромотора на задната ос на новото BMW i7 M70 xDrive. С 2,41 кВт/кг това е най-мощният електромотор на BMW. Тази рекордна стойност се постига с помощта на патентовани от BMW Group иновации, при които вместо обичайните три се използват шест възбуждащи намотки в статора на електромотора. Благодарение на това при по-лека и компактна конструкция електромоторът може да генерира екстремно висока мощност, която да е налична постоянно и при високи скорости.

  При функцията M Launch Control в управляващия блок на двигателя е интегрирано както управлението на мощността, така и на сцеплението. Благодарение на това се постига особено прецизно дозиране на мощността на електромоторите, която се превръща във възхитителна динамика без загуби на сцепление.

  Функцията M Sport Boost се активира в лявото лостче на волана и се съпровожда от специфични графики на арматурното табло. Освен това тя е съпроводена по особено автентичен начин и акустично, от емоционалното специфично за M Performance разгръщане на звука на серийния BMW IconicSounds Electric на Ханс Цимер.

   

  Висока пригодност за дълги пътувания, нова функция MAX RANGE

  Екстремната динамика на BMW i7 M70 xDrive е комбинирана с особено висока пригодност за дълги пътувания. С използваемия си енергиен капацитет от 101,7 кВтч монтираната в дъното на автомобила високоволтова батерия на BMW i7 M70 xDrive осигурява пробег от 488 до 560 километра при тестовия цикъл WLTP.

  С новата функция MAX RANGE чрез целенасочено лимитиране на мощността и максималната скорост, комбинирано с редуциране на комфортните функции, пробегът може да бъде увеличен с около 15 до 35%. Модерният софтуер за зареждане на Combined Charging Unit серийно повишава ефективността и скоростта на зареждането на високоволтовата батерия с мощност до 22 кВт променлив ток и до 195 кВт прав ток. По този начин пробегът може да бъде увеличен с до 170 километра за 10 минути при междинно спиране на High Power Charging станция.

   

  Специфичното за M окачване оптимизира динамиката и комфорта

  Специфичното за M приложение на всички системи за контрол на електрическото задвижване на четирите колела, кормилното управление, амортисьорите и системите за контрол на стабилността създава предпоставките за комбинацията между типичната за М динамика, пъргавина и прецизност на поведението на пътя с висок комфорт при дълги пътувания.

  Серийното окачване на новото BMW i7 M70 xDrive включва специфично за М въздушно окачване на предната и задната ос с регулиране на нивото, както и амортисьори с електронно управление, чиито реакции са оптимизирани от специфична за М хидравлика. Интегралното активно кормилно управление и пакетът Executive Drive Pro вкл. активна стабилизация при наклоняване с Active Roll Comfort също са част от серийното оборудване. Те са допълнени с М спортна спирачна система и 21-инчови М алуминиеви джанти.

   

  Индивидуалното излъчване сигнализира за ненадминатата динамика

  Ексклузивните акценти и типичните за М диазйнерски елементи, ориентирани към техническите изисквания при подчертано спортен стил на шофиране, позволяват външния дизайн на новото BMW i7 M70 xDrive да се откроява сред другите модели от семейството. Индивидуалното му излъчване сигнализира изключителна динамика и позволява изключителният потенциал да се разпознава още на пръв поглед.

  В центъра на оформлението на предната част е новата интерпретация на типичните за марката елементи като двойните кръгли фарове и BMW бъбрековидна решетка. Впечатляващото присъствие на предната част допълнително се повишава от контурното осветление на BMW бъбрековидната решетка. В комбинация с опционалния M Performance пакет при BMW i7 M70 xDrive то за пръв път е комбинирано с гланцирано черна рамка на бъбрековидната решетка. Както в профил, така и отзад Performance характерът на новото BMW i7 M70 xDrive се подчертава от специфични за М дизайнерски елементи като М външните огледала с характерни двойни конзоли, характерните М странични прагове и специфичната за модела задна броня с дифузор.

   

  Нови  лакови покрития на базата на биомаса

  За новото BMW i7 M70 xDrive се предлага богат избор от лакови покрития на каросерията. Клиентите могат да избират и от над 100 специални лакови покрития на BMW Individual. Особено екстравагантно излъчване осигуряват лаковите покрития BMW Individual Two-Tone, които вече могат да включват и специални лакови покрития на BMW Individual.

  Освен това се предлага и комбинацията между цветовете BMW Individual Liquid Copper metallic за долната част на каросерията и Saphire Black metallic за горната част. Лаковите покрития Frozen, които се предлагат за новото BMW i7 M70 xDrive, се произвеждат по иновативна технология от биомаса вместо от нефт. Формулата на продукта не е променена, само използваните материали са произведени от устойчиви източници.

   

  Иновативни функции за луксозен комфорт при дълги пътувания

  Сред акцентите, които осигуряват прогресивни луксозни характеристики и повишават уюта при дълги пътувания, са BMW Interaction Bar в кокпита и Executive Lounge в оптимизирана функция за лежане отзад. Уникалният BMW Theatre Screen и озвучителната система Bowers & Wilkins Surround Sound превръщат задната част в ексклузивен частен киносалон на колела. Комфортът и сигурността се оптимизират от модерните системи за автоматизирано шофиране и паркиране. Така например асистентът за паркиране и маневриране вече може да бъде управляван чрез My BMW App. Опционалните автоматични врати могат да бъдат отваряни и затваряни както чрез My BMW App, така и с BMW Digital Key Plus на смартфона. Благодарение на разширените Lock/Unlock функции вратата на водача се отваря автоматично, когато до автомобила се доближи смартфон, на който е инсталиран индивидуален BMW Digital Key Plus. След качване врата може да бъде затворена например и с натискане на педала на спирачката.

   

   

  Последно добавени

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

  Не изпускайте