четвъртък, декември 5, 2024
spot_img
More

    Последно добавени

    Anantara Plaza Hotel – луксът на Лазурния бряг

    текст: Мартин Райков

    снимки: press office Anantara Plaza Hotel

     

    Много лесно е да бъдете погълнати от аурата на Лазурния бряг, но едно посещение в Ница доказва, че там има много повече от светски живот. Най-големият град на Френската Ривиера е богат на уникална култура и история, а освен това е чудесно място за планиране на незабравима ваканция.

    Anantara Plaza е най-новото допълнение към репертоара на Ница от хотели от висок клас, и един от малкото, притежаващи пет звезди. Той е архитектурен паметник, реставриран с много любов, и се помещава в изящна сграда в стил Belle Epoque, само на един хвърлей от плажа обсипан с величествени палми. Хотелът се намира на бившия бряг на река, минаваща през града. Оттогава е озеленен и разполага с пищни градини и редица водни елементи пръснати сред външния интериор на сградата. Комплексът разполага с 151 елегантни стаи и апартаменти. Гледките от терасите са към Средиземно море и са наистина величествени. Много от най-добрите хотели в света могат само да мечтаят да предложат на гостите си такава привилегирована гледка, но Anantara Plaza с гордост може да си го позволи.

    Ако посетите забележителната дестинация, не пропускайте да направите и еднодневна екскурзия до близките Монако, Кан или Сен Тропе. Разходете се по Promenade des Anglais, надникнете в шикозни бутици и кафенета, след което се върнете за аперитив на покрива на хотела, където да посрещнете зашеметяващия залез.

    Les Collonades

    Точно зад фоайето на хотела се намира Les Collanades, меко осветена стая в стил арт деко с извисяващи се тавани, където може да изпиете следобедния си чай. Той се сервира със сладки и солени изкушения, които пристигат със златна количка, украсени с гениалните творения на главния готвач на хотела, Гийом Боске. Някои от неговите характерни сладкиши може да откриете като специален комплимент в хотелската си стая.

    Rooftop Bar SEEN

    Rooftop Bar SEEN на покрива на хотела е центъра на гастрономическо преживяване в Anantara Plaza Hotel. Една хапка от перфектното меню за закуска на открито е безспорно най-приятното нещо по време престоя ви в хотела. Гледките от терасата на SEEN са наистина впечатляващи. Погледът пада към Стария град на Ница, обявен за световно историческо наследство, към водопада, скрит в стръмните хълмове над него и към безкрайния хоризонт от тюркоазената вода.

    SEEN by Olivier

    Перлата в Anantara Plaza Hotel се нарича SEEN by Olivier. Ресторантът, който е на върха на кулинарната сцена, отвори врати през март, на 6-ия и последен етаж на чисто новия хотел. След успеха на SEEN в Сао Пауло, Лисабон и Банкок, дойде ред и на Ница. Концепцията на ресторанта, създадена от световноизвестния шеф Olivier da Costa, те потапя в невероятна и интимна атмосфера, панорамна гледка, , еклектична кухня, тренди коктейли и завладяваща музика. Интериорът в SEEN by Olivier е вдъхновен от стила арт деко и предлага 360° гледка към града и Средиземно море, където девизът гласи: „Да видиш и да бъдеш видян!“. Менюто включва вкусове от цял свят, от азиатска кухня до съвременни средиземноморски специалитети, за да отговори на нуждите и на най-капризния гост. Главният готвач работи единствено с продукти на местни производители, а специалитетите на Ница като писаладиер (провансалски тънък хляб), охлюви, рибена супа с рататуй и ригатони в стил „Ривиера“, галят небцето. Не е за пропускане и бара с коктейлите, където миксологията играе ключова роля. Независимо дали искате да изпиете нещо в края на деня или да се насладите на празнична вечер с приятели, SEEN by Olivier Nice е отворен всеки ден с програма от ексклузивни DJ сетове. С две думи: шик и блясък сгушени на покрива на Anantara Plaza Hotel.

    Кой е Olivier da Costa?

    Създателят на SEEN by Olivier, Olivier da Costa е роден в Лисабон през 1975 г. Той посещава елитния университети Lycée Français de Lisbonne, а след това завършва École supérieure d’hôtellerie et de tourisme d’Estoril. Започва кариерата си в хотел Ritz Four Seasons. Olivier е син на френския готвач Mishel da Costа, печели първата звезда Мишлен в Португалия, прави истинска революция в ресторантите, които отваря и тотално прекроява тенденциите, за да предложи наистина уникални кулинарни изживявания. Шеф da Costa отваря Terrace do Castelo през 1996 г. в Лисабон, а след това Olímpio, първият му ресторант в Португалия с концепцията за модерна бразилска кухня. Първият ресторант, носещ неговото име и подпис, отваря врати в Bairro Alto: OLIVIER. С уникално и изключително меню той революционизира традициите за вечеря, състояща се от предястие, основно ястие и десерт.

    Откриването на шикозното бистро, Petit Palais, предвещава нова ера в предлагането на Olivier Group, с въвеждането на френска кухня и нова концепция за забавление. С повече от 25 години кариера Olivier da Costa е фигура в световната ресторантьорска индустрия благодарение на своите революционни концепции и идеи.

    Olivier Group продължава своята експанзия в Европа и пише нова глава в своята история с отварянето на ресторанти по Френската Ривиера. Повече от две десетилетия компанията е отговорна за създаването на уникални, оригинални и безпрецедентни концепции за готвене и хранене, които имат моментален успех навсякъде по света. В момента групата притежава 22 ТОП ресторанта от веригите KOB , Guilty, Yakuza и SEEN.

     

    Последно добавени

    spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

    Не изпускайте