понеделник, март 4, 2024
spot_img
More

  Последно добавени

  Ейдриън Броуди пред FHM!България: Всеки трябва да има треньор, който да ти доказва, че можеш да се справиш!

  Оргиналният драматичен сериал на HBO Max „Възходът на династията на Лейкърс“ се завърна със своя втори сезон. Той продължава да изследва професионалния и личния живот на Лос Анджелис Лейкърс през 80-те години на миналия век. Епизодите се фокусират върху периода непосредствено след финалите през 1980 г. до 1984 г., като кулминацията е първият професионален реванш на най-големите звезди на епохата: Меджик Джонсън и Лари Бърд.

  Първият сезон на спортната драма е достигнал кулминацията си с шампионската победа на „Лейкърс“ над водените от Джулиъс Ървинг „Филаделфия 76“ в шест мача. Това е полагане на основите, върху които се ражда династията на Лейкърс. Вторият сезон започва със случилото се скоро след шампионския сезон 1979-1980 г. и обхваща последната битка на „Лейкърс“ за надмощие в NBA. Този път съперничеството им с Бостън Селтикс ще заеме централно място, заедно с личния им живот извън игрището в периода 1980-1984 г.

  В специална жива връзка от САЩ, FHM!България имаше удоволствието да разговаря на живо с две от звездните имена от каста на сериала, Ейдриън Броуди, който влиза в ролята на Пат Райли и Куинси Исая изиграл култовия баскетболист Меджик Джонсън.

   

  1.Каква е разликата в характерите на  героите от Сезон 1 и Сезон 2 на сериала? 

  Куинси: В първия сезон Меджик се опитва да подреди живота си. Идвайки от колежа в професионалната лига, той трябва да свикне с това, че е суперзвезда в Ел Ей. Във втори сезон виждаме как пред него изскачат нови житейски проблеми като това да стане баща, разногласията между него и треньора и чувството, че е по-слаб от противника си. Межик започва да изпитва много повече съмнение в себе си и способностите си, срещу което той трябва да се бори.

   

  Броуди: Да, наблюдава се много голямо израстване в характерите на Меджик и Райли. Вторият сезон показва огромната промяна в Пат Райли. Той е бил винаги верен и лоялен към Уестхенд и негов истински приятел. Райли се намира в позиция, в която трябва да поеме отговорността и да води отбора. За щастие той знае как да комуникира с Меджик и другите играчи и в този сезон той наистина пожъва успех. Пътят към успеха не е лесен, но очевидно това е нещо, което съдбата му е отредила да направи. Всеки трябва да има треньор, който да ти доказва, че можеш да се справиш и те подкрепя, в противен случай е много трудно да поведеш в такъв конкурентен спорт.

  1. Какво се случва с Райли във втори сезон?

  Броуди: Настъпва голяма промяна. Между 70-те и 80-те Райли става нов мъж. Ако го погледнем чисто визуално – промяната е огромна. Той слага костюм и вратовръзка, заглажда си назад косата и наистина става по-доминиращ и решителен. Това показва вътрешната промяна в самия него. Той най-накрая е намерил своето призвание в живота. Пат Райли е невероятен лидер, невероятен треньор и дори книгите му са много вдъхновяващи. Включително и на мен ми подействаха зареждащо. За мен беше много вълнуващо да имам възможността да представя тези негови черти този сезон и да споделя това приключение с публиката.

   

  1. Определено е много трудно да се изиграят реални личности, особено такива, които все още са живи. Имали ли сте контакт с приятелите и семейството на вашите герои относно персоналното ви представяне в сериала?

  Куинси: Чувал съм се с приятели на Меджик. Те ми казаха, че са харесали сериала, но не ми дадоха подробна информация или някакъв специален коментар относно играта ми.

  Броуди: Аз имам много затворен начин на живот. Знам, че всички, които са свързани с героите ще почетат сериала и мисля, че сценарият отлично изобразява Райли като човека, който всички ние знаем, обичаме и оценяваме. За мен беше просто една привилегия да играя тази роля, нещо истински вълнуващо.

   

  1. Ейдриън, както вече споменахте, през този сезон Райли е имал много силни разногласия с Пол Уестхед. Според вас коя е основната причина за конфликтите и неразбирателство между Уестхед и Райли и кой според вас е прав?

   

  Броуди: Техните взаимоотношения са всъщност много сложни, защото Райли и Уестхед заедно са стигнали до върха и по пътя са изградили това истинско приятелство. Във втори сезон те трябва да се борят за победата, но стратегията на Уестхед не се харесва на играчите. За щастие Райли, въпреки своята огромна лоялност, разбира, че трябва да се направи компромис. Той се намира в много сложна и интересна позиция, защото в един определен момент самият Райли си мисли, че ще бъде уволнен, но той поема отговорност и комуникира и подкрепя Меджик. Чрез своите напътствия той успява да сплоти отбора.

   

  1. Райли е смятан за най-добрия треньор на всички времена.Какво е усещането да сте част от тези легендарни баскетболни сцени и беше ли трудно да се заснемат?

   

  Броуди: Да, съгласен съм. Райли е една от най-важните фигури в историята на баскетбола и  определено винаги е бил личност, към която изпитвам огромно възхищение. Наистина е голямо предизвикателство да носиш отговорността да играеш някого, който е все още жив и особено ако изпитваш такова възхищение към него. Много е интересно да се наблюдава израстването на Райли в сериала – откъде е тръгнал и през какво е преминал, за да се превърне в Пат Райли, който всички ние знаем. Този сезон определено задоволи желанието ми да изиграя тази невероятна личност. Много му се възхищавам, затова беше забавно да пресъздам страстта и свирепостта, които се крият в него.

   

  1. Много актьори не са доволни от първата си роля в даден филм или сериал. Куинси, за вас това беше първото ви филмово превъплащение. Как оценявате своята игра?

   

  Куинси: Мисля, че естеството на ролята ме накара самият аз да израсна. Беше голяма промяна за мен и моята кариера. Бях заобиколен от толкова много хора, които са изключително добри в своята работа и аз трябваше да отговарям на очакванията за изиграването на ролята на Маджик. Да, беше едно приключение за което съм много благодарен и което все още осмислям. Не мога да не съм благодарен за тази възможност и за работата, която свърших. Успехът си дължа не само на себе си, но и на целия екип, който ми помогна да стигна дотук. И разбира се, на семейството ми.

   

  1. Кои са най-големите предизвикателства пред Меджик и мислите ли, че той е научил някакъв ценен житейски урок?

   

  Куинси: Да, Меджик определено трябва да се справя с много неща едновременно. Той се страхува най-вече, че не е достатъчно добър. Това го виждаме в страховете му, че няма да бъде добър баща и няма да отдаде нужното внимание, което бащинството изисква. Загубата срещу Лари Бърд също е един тежък удар. Меджик трябва да се научи как да приема големите загуби и да не чувства вина в себе си. В този сезон няма щастлив край за Меджик, което е гадно, но за да си велик трябва първо да достигнеш дъното и след това да събереш достатъчно сила да се върнеш отново към върха.

   

  *Интервюто е осъществено с любезното съдействие на прес-офиса на Warnermedia

  Последно добавени

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

  Не изпускайте