вторник, май 28, 2024
spot_img
More

  Последно добавени

  Харесваш ли hardcore ?

  Истинските мъже на обичат думичката “soft”. При тях всичко трябва да е “hard”: hard rock, hard to brake, hardcore… Последното е малко абстрактно, но много силно като смисъл – в една дума отразява страстта ни да бъдем изцяло отдадени на нещо, което харесваме. Е, в един друг жанр това е синоним на кулминацията на тази страст, но и това харесват мъжете.

  Вече трябва да ви е станало ясно, че няма да си говорим за емпатия, а за това какво е да си hardcore геймър. Това си е официален термин в света на електронните забавления и описва категорията от потребители, която всички производители на периферия и игри се стремят да задоволят. А когато някой иска да ни задоволи, това почти винаги означава, че ни чакат приятни моменти. 😉

  Без съмнение, познатата на всички марка Logitech G успява да го постигне и ако искате доказателства за това, можете да прочетете отзивите на много от най-популярните състезатели по електронни спортове, които не биха заменили геймърската периферия на Logitech G за нищо друго.

  Както подобава на сериозните компании, и при Logitech G има различни класове на продуктите, но днес ще си говорим за върха на сладоледа – серията PRO, чиято съвсем не скромна амбиция е да задоволи специалните изисквания на най-добрите състезатели в света. Продуктите PRO са на пазара вече от няколко години и още от самото си появяване печелят безброй отличия и суперлативи от хората, които знаят как да играят.

  Съвсем наскоро линията PRO получи някой дългоочаквани допълнения, за които ще ти разкажем сега. Но преди да решиш, че това е твърде висока топка за теб, не бързай със заключенията. Дори да се наслаждаваш на походови стратегии (Windows пасианс не е точно гейминг, да знаеш!) и бързите движения с мишката по-скоро да те натоварват, има много неща освен скоростта, които могат да те накарат да заобичаш продуктите PRO.

  Първо, те са направени така, че да не те уморяват. Олекотеният дизайн и качествените материали създават върхов комфорт, така че и след много часове пред екрана да не се чувстваш като препил. Приятните на пипане повърхности, дишащите материи и отличната ергономия, върху която е работено с години, ти обещават пълно сливане с периферията, така че хем да дадеш най-доброто от себе си, хем нищо да не те дразни по пътя към победата.

  Без повече увъртане, ти представяме най-новите герои на PRO серията: чисто новата мини клавиатура Logitech G G PRO X 60, супер мишката G PRO X SUPERLIGHT 2 и чудесния хедсет PRO X 2 LIGHTSPEED. Нека ти разкажем за всеки от тях с по няколко думи.

  Клавиатурата G PRO X 60 е малка и също като по-дребните мадами има своя специален чар. От една страна имаш пред себе си много по-малко бутони, така че по-лесно се ориентираш, а от друга – тя е широка само 60% от широчината на пълноразмерна клавиатура, което ти оставя много място за flick shots с мишката. Бонус екстра – можеш да си я носиш в раницата, така че да си сигурен победител на традиционните коледни турнири по CS, които всяко уважаващо себе си християнско семейство организира.

  И като стана дума за специален чар, скритата суперсила на Logitech G G PRO X 60 е в способността ѝ да използва един бутон за много неща чрез така наречените слоеве, които се управляват с помощта на технологията KEYCONTROL и софтуера G HUB. Казано с други думи, няма как да не ти достигнат клавиши за всички команди, шорткъти и макроси, които можеш да си представиш. В случай, че се чудиш, няма шорткът за събличане на Lara Croft.

  Освен това, тази клавиатура е безжична и разчита на супернадеждната технология LIGHTSPEED, която е толкова бърза, че няма разлика дали си с кабел или не. Батерията може да издържи до 65 часа игра. Не само батерията ще издържи, обаче, защото PRO X 60 е с dual-shot PBT капачки на клавишите и оптични суичове за мълниеносна реакция.

  И така, имаш клавиатура-убиец. С какво ще я комбинираш? С мишката Logitech G PRO X SUPERLIGHT 2, разбира се. Направо не е истина колко технология е събрана в тези 60 грама. Първо, имаш сензор HERO 2 с 32000 dpi и скорост на засичане от 500+ инча в секунда. Това е като да уцелиш мишена на Луната, летейки в свръхзвуков изтребител около нашата изтормозена планета. За този подвиг ще ти помогнат и хибридните суичове, които използват оптико-механична технология за бързина и надеждност. Добре де, без повече сложни думички. PRO X SUPERLIGHT 2 също е безжична и може да работи до 95 часа без зареждане като при това предава данни към компютъра цели 2000 пъти в секунда.

  И ако от това не ти се е завил свят, те очаква още по-яка изненада: мишката може да се зарежда безжично със специален POWERPLAY пад, така че да не ти се налага никога да я зареждаш (но не забравяй да пиеш вода и да хапваш на всеки няколко дни).

  Както вече се досещаш, логичният завършек на този супер сет на Logitech G идва със слушалките PRO X 2 LIGHTSPEED, в които се използват 50 мм графенови говорители с по-прецизен звук. Освен качествено аудио и възможност точно да чуеш от къде те дебнат нацистите, акцентът при тези слушалки е и върху комфортния дизайн. Наушниците с мемори пяна ще легнат перфектно върху скъпоценните ти уши като можеш да избереш дали да усещаш еко кожа или дишащ велур. Рамката е от здрава стомана, така че няма да се притесняваш, че с времето те няма да стоя по същия перфектен начин.

  И тези слушалки използват страхотната безжична технология на Logitech G, която позволява връзка до 30 метра (ама нямаш чак толкова голям монитор :-P) и живот на батерията до 50 часа.

  Вероятно вече изпитваш лека възбуда при мисълта, че можеш да играеш на това про оборудване, така че хич не му мисли, защото то вече се продава в България. След това можеш да покажеш всичките си меки умения на изродите от Doom или завинаги да доминираш над 6-годишното хлапе от горния етаж.

  снимки: Welldone PR

  Последно добавени

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

  Не изпускайте