понеделник, март 4, 2024
spot_img
More

  Последно добавени

  Лола Астанова специално за FHM!България: Музиката е моята съдба

  Световноизвестната пианистка Лола Астанова ще се срещне за първи път с българските си фенове. 

  Tя ще изнесе концерт на 6 юни в зала 3 на НДК. Носителката на награди „Еми“, „Грами“, както и на редица други музикални отличия, ще завладее публиката с въздействащ и дълбоко емоционален стил, безпогрешна техника, силно женско присъствие и уникален усет към модата, който се превръща в нейна запазена марка. С над 1 милион последователи в Инстаграм и над 300 милиона гледания в социалните мрежи, тя става най-търсената и най-сексапилната пианистка в света. Лола Астанова даде ексклузивно интервю за FHM, само ден преди концерта си в София.

   

  Текст: Мартин Райков

  Снимки: Pragma Music Entertainment

   

  Лола, какво е музиката за теб и как се запали по нея?

  Мисля, че музиката е най-добрият начин, по който знам как да изразя себе си. Това е универсален език, който надхвърля границите и бариерите. И честно казано, мисля, че музиката беше моята съдба още преди да се родя.

   

  Може да се каже, че направихте истинска революция на музикалната сцена и освен музика и емоция, подарявате на публиката си истински моден фестивал. Как го постигате и какви усилия ви коства?

  Никога не съм се стремял към това да направя „революция“. Всичко, което исках, беше да бъда вярна на себе си, да творя така, както се чувствам и да се обличам така, както ми се струва естествено. Но понякога неща, които ни се струват напълно естествени, могат да предизвикат сеизмично изместване около нас. Първоначално се почувствах толкова странно, но сега се радвам, че успях с „дълбока струна“ да докосна толкова много хора и накарах един по-стар жанр истински да оживее.

   

  Работили сте с много световни звезди, кое партньорство ви е оставило най-силно впечатление завинаги?

  Всеки артист е уникален и почти всяка звезда е в тази позиция с определена причина и талант. Но мисля, че Андреа Бочели остави най-силно впечатление, защото в него има аура, която е почти като на светец. Не мисля, че някога съм срещал друг човек или артист като Андреа.

   

  Смятате ли, че в днешно време все още трябва да се разчупват стереотипите за класическия музикант? Как всъщност виждате бъдещето на класическата музика, дайте ни прогноза?

  Може би сте чували израза „движението е живот“. Вярно е за хората и е вярно за музиката. Жанр, който спира да се развива – умира или става музеен експонат. Така че според мен музикантите трябва да се занимават по-малко с етикети и защита на миналото, а повече с развиването на уникална гледна точка и движението напред. Това е единственият начин да се гарантира, че музиката продължава да диша.

   

  Как Америка повлия на работата и живота ви като цяло?

  Мисля, че веднага възприех Америка и имах тази нагласа, станах също по-отворена и разчитаща на себе си. Също така се опитвам да гледам на предизвикателствата като на възможности, а не като на проблеми.

   

  Връщате ли се често в Узбекистан? Как ви приемат там?

  Не много често, но всеки път, когато се връщам там, ме посрещат с голяма топлина и дори благоговение. Чувствам, че хората там оценяват моето пътуване в света на музиката и съм много смирена от това.

   

  По какви нови проекти работите до края на годината?

  Записвам нова музика, която предстои да бъде пусната и да зарадва всички мои фенове. Но също така и два изцяло нови проекта, от които съм много развълнувана и се надявам да споделя с всички в много близко бъдеще.

   

  Как виждате българската публика и какво най-много харесвате в България?

  Това ще е първото ми представяне в България, така че очаквам с нетърпение да установя силна връзка с почитателите в София. Имах толкова много прекрасни коментари и покани да посетя България през годините и тъкмо затова се чувствам много персонално и специално. Очаквам с нетърпение концерта си на 6 юни и се надявам да видя всички там!

   

  Какви са вашите социални послания от сцената, какво бихте казали на всички жени? За съжаление на Балканите продължават да има много случаи на психическо и физическо насилие над нежния пол?

  За съжаление, това не е само балкански проблем и жените страдат от насилие в много части на света. Моето послание към жените е да бъдат безстрашни, да не се примиряват, да говорят открито и да се подкрепят една друга. Правата на жените са човешки права, но повече от това – научно е установено, че обществата, които овластяват жените, се справят по-добре във всяка мярка в сравнение с тези, в които жените са потискани.

   

  Какво да очаква българската публика от емоционалния ви концерт в София ?

  На първо място, една страхотна музикална вечер, включваща някои от любимите им композиции. Това турне е за романтична и кинематографична музика, така че ще бъде страхотна вечер, която да споделите с някого, когото обичате и на когото се възхищавате.

   

  Последно добавени

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

  Не изпускайте