понеделник, март 4, 2024
spot_img
More

  Последно добавени

  Всичко, за което мечтаеш това лято!

  От: Десислава Бацанова

  снимки: Wally

   

  Основаната през 1994 г. в Монако марка Wally се отсрами с най-новия си почти 18-метров модел на състоялото се в края на март яхтено изложение в Палм Бийч. Както се и очакваше, нейната wallypower58X се радваше на огромен интерес. Редно е да споменем, че все пак става въпрос за единствената яхтена марка, която е двукратен носител на „златния компас“ (ADI Compasso d’Oro), най-престижния приз за качество и дизайн в бранша.

  Типичният за Wally корпус с плавна и изчистена линия отдалеч внушава усещане за отлична спортна форма и здравина. Дизайнерите са ползвали умело стъклото, за да предложат обширен обзор към хоризонта. Истинската иновация се крие в оформлението на задната палуба, конфигурирана така, че да понесе четирите извънбордови двигателя Mercury Verado V12, всеки от тях с мощност 600 к.с., без това да се отрази на възможността да скочиш в морето, когато хвърлиш котва в някое тихо заливче. Заслугата е на сгъваемите задни фалшбордове и слънчева площадка откъм кърмата, които превръщат яхтата в частен плаж с площ около 25 кв. м. Нещо повече – инженерите на Wally са намерили място и за иновативен хидравличен пасарел, играещ ролята и на платформа за къпане в морето.

   

  Висока скорост и магически илюминатор

   

  Новата лодка wallypower58X е олицетворение на иновациите, сред които и магическият илюминатор – няма да забележите никакви прозорчета по почти съвършения корпус с отлична обтекаемост. В крайна сметка стъклото е най-уязвимата част от него при евентуален удар, а и излага личния живот в каютата ви на показ. За сметка на това пасажерите на борда се наслаждават на великолепните гледки благодарение на огромните екрани, които пресъздават пълната картина с помощта на камера. Светлината в каютите идва от горно разположените в тавана прозорци.

  Новите двигатели Mercury V12 са истинско съкровище. Те са с понижено газене спрямо предишното поколение, така че лодката е добра и за плитки води. Джойстикът, лесното, интуитивно управление и други технически специфики улесняват маневрирането и приставането в тесни пространства. Всичко това, комбинирано със силно изрязания V-образен корпус, допринася за изключителната мореходност на яхтата, чиято максимална скорост е около 50 възела. Крейсерската ѝ скорост е 42 възела и с нея автономността е 320 морски мили.

  Адаптивна за всякакви условия

   

  Благодарение на впечатляващата си стъклена надстройка wallypower58X лесно може да се адаптира към различни условия. Регулируемият покрив на кокпита (мястото на палубата, където се намират постът за управление и основният салон) е с електрически люк, който при нужда пуска волния вятър да танцува в косите ви. Покритата част от екстериора е климатизирана, за да ви бъде по-приятно, когато сте на котва. Захладнее ли, затваряме напълно целия кокпит под стъклен похлупак и пускаме отоплението.

  Задната палуба е заета от широка площадка за слънчеви бани с модуларен 4-местен диван. Елегантната слънцезащитна тента се сгъва само с едно натискането на бутон, още една иновация на Wally. Дълбоките странични палуби ни водят директно към втората площадка за слънчеви бани в носа на яхтата, този път обзаведена с елегантни бели лежанки.

   

  Парти за 16 души и нощувка за четирима

  Кокпитът събира в салона си до 16 гости. Широка сгъваема маса на щирборда (десния борд) е готова щедро да ви нахрани. Кухнята е разделена на две зони, като собствениците могат да я обзаведат по свой вкус – нищо не липсва в списъка от опции, вкл. хладилник, ледогенератор и всевъзможни плотове.

  Тази яхта наистина ще се хареса на хората с вкус към изчистения дизайн и с усет как точно да се забавляват и почиват активно на борда. Стандартното разпределение на wallypower58X предвижда две двойни каюти. Едната е разположена по цялата широчина на яхтата, с дневна тоалетна с отделна душкабина откъм левия борд с удобен достъп и за плажуващите на палубата. Главната каюта в носа е със спалня кралски размер и е подсигурена с индивидуална баня с душкабина.

  Wallypower58X наистина ще се хареса на хората с вкус към изчистения дизайн и с усет как точно да използват всички предимства на лодката.

  Последно добавени

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

  Не изпускайте